Brugernavn:
 
 
Adgangskode:
 
   
Aktuelle projekter

Hjørnebygningen Brandts Klædefabrik

Hjørnebygningen er i sin funktionalitet og arkitektur tænkt ind i den “industrielle” kontekst der i dag præger og definerer Brandts Klædefabrik. Det vil sige store robuste og slidstærke industribygninger der gennem de senere år har gennemgået en transformation fra industribygninger til kultur- og erhvervsbygninger.

Hjørnebygningen har i princippet flere funktioner som den skal løse i et enkelt og afklaret greb. Bygningen danner afslutningen – eller begyndelsen – på Brandts-området set i forhold til Vindegade. Derfor har det været væsentligt at bygningens skala og volumen skaber en glidende overgang mellem den eksisterende høje bygning og den mindre rødstensvilla.

De vinklede facader er skabt i et samspil ud fra de tilgrænsende grundstykker og drømmen om at hjørnebygningen får en nutidig og markant arkitektur samt gode pladsdannelser og byrum omkring sig.

Under hjørnebygningen etableres der to store parkeringskældre og terrænplanet omdannes til en ny byplads. Overgangen mellem Hjørnebygningen og den nye Pantheonspassage dannes af et langt trappeforløb i kostede betontrin. Under trinnene er der monteret lys der skaber en aura under trinnene i de mørke timer af døgnet.

Materialerne har høj kvalitet og en skønhed i nuet, og de store mørke teglstensfacader og grafitgrå etagehøje vinduer får en smuk karakter når årenes patinering har sat sine spor.

I de to gavle er der placeret gode trappeforbindelser op gennem huset. Trapperummet mod Pantheonsgade er formet som en cirkulær skal med en trappe og elevatorforbindelse i de indre. Herfra er der både adgang til kontorlejemålene og den store parkeringskælder.

Arkitetk: Jesper Thyge Brøgger

  • Testbillede
  • Testbillede 2
  • Testbillede 3
  • Testbillede 4
  • Testbillede 5
 

KD-Selskaberne · Kongensgade 18, 1 sal· 6700 Esbjerg · Tlf. 76 10 99 99 · Medarbejdere og adresser

 
 
Karreen
læs mere her
Karréen
     
 
Erhvervslejemål
Se ledige erhvervslejemål.
Erhvervslejemål